Roboinnostusta oppimiskeskus Innokkaassa tammikuussa

Etelä- Suomen alueen hankeopettajat tapasivat toisiaan ja kouluttautuivat lego NXT ympäristön saloihin lisää tammikuun 16. ja 17. päivä oppimiskeskus Innokkaassa. Ohjelmassa oli sekä lego NXT ympäristöön kuuluvien moottoreiden että antureiden peruskäyttöön tutustumista kuin myös hankkeen aloittamiseen ja toteuttamiseen omalla koululla liittyvien kokemusten ja ideoiden jakamista.

Keskustelimme kummankin ryhmän kanssa hyvistä käytännön esimerkeistä, haasteista, toiveista ja ideoista. Usealla koululla oli huomattu, että oppilaiden asiantuntemusta ja osallistamista kannattaa hyödyntää hankkeen eteenpäinviemisessä koululla. Muutamalla koululla olikin jo kokeiltu mm. oppilaista muodostuvan ”tutorryhmän” perustamista – ko. oppilaat toimivat opettajien apuna ja oppilaiden ohjaajina robotiikan perusasioiden ohjaamisessa muille luokille/oppilaille, hieno juttu!

Päivien aikana syntyi myös ajatus, että mikseipä oppilaat (esim. tutoroppilasryhmä) voisi osallistua hankkeen koulutuksiin opettajan kanssa yhdessä. Tätä ideaa toteutettiin saman viikon perjantaina oppimiskeskus Innokkaan koordinoimassa perusopetuksen opettajille suunnatussa Arjen teknologiaa koulutukseen kuuluvassa robotiikka päivässä, jossa oli mukana Koulumestarin koulun viidesluokkalainen tutoroppilas Toivo.

Hanketerveisin Tiina oppimiskeskus Innokkaasta/Koulumestarin koulusta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s