Työpajoja Kulhossa Kontiolahdella

Kontiolahden Kulhon koulussa teknologiakerho on toiminut vanhempien ansiokkaasti vetämänä jo useamman vuoden. Teknologiakasvatusprojektin myötä toimintaa tukee nyt myös koulu entistä vahvemmin. Tammikuun alkupuolella pidin koulun 2. – 5. luokille parin kolmen tunnin mittaisia työpajoja. Toisluokkalaisilla oli apuna kuudennen luokan kummioppilaita.

Pajoissa rakennettiin HelppoBotteja ohjeen mukaan valmiiksi lajitelluista osista, ja ohjelmoitiin niihin yksinkertainen ohjelma, jota testattiin liikuntasalissa. Tokaluokkalaisille valmis ohjelma ladattiin robotteihin pienen aikapulan, kolmasluokkalaiset ohjelmoivat sen opettajan ohjeiden mukaan, samoin ylemmät luokat. Neloset ja vitoset tekivät malliohjelman niin supsikkaasti, että pienen esittelyn perusteella ensikertalaisetkin alkoivat varioida ohjelmaa hyvinkin reippaasti.

Palautteen perusteella kaikki pitivät työpajoista, ja moni sanoi harkitsevansa kerhoon liittymistä, kun sitä vetäjien suostumuksella suosittelin. Kerhon markkinointi loi teknologiakerhon päähän melkoista vipinää, sillä kerhossa kevätkauden aloitti monta innokasta aloittelevaa ohjelmoijaa.

Sanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s