Luovuutta ja intoa Tähtiniityn koulussa Espoossa

Tähtiniityn koulu aloitti ensimmäisen Innokas-hankkeeseen kuuluvan projektinsa tämän lukukauden alussa. Saimme projektin myötä kahdeksan legorakentelupakettia sekä Aalto-yliopiston kautta pätevän kouluttajan, Matti Leinosen. Toteutimme koulutuksen kerhomaisesti kouluajalla siten, että Matti ohjasi kahden tunnin koulutuskerrat torstaisin, ja minä hoidin tarvittavat rekvisiitat ja järjestelyt.

Kerholaiset valikoitiin siten, että he kykenevät kouluttamaan koulun muita oppilaita  robolegojen rakentelussa sekä ohjelmoinnissa. Kerhoon pääsyn kriteereinä olivat kiinnostus aiheeseen, suht sujuva ulosanti (uskaltaa ohjata/opettaa muita) sekä kerhokertojen poissaolojen läksyjen moitteeton hoito.  Kerholaisia oli 10 ja he olivat 2-6 -luolaisia.

Ensimmäinen oppilaiden koulutuskerta toteutetaan nyt toukokuun loppupuolella 4e-luokassa siten, että yksi kuudesluokkalainen hoitaa pääsääntöisesti opettamisen ja 4-5 neljäsluokkalaista auttaa ohjaamisessa. Opettaja puuttuu opetustilanteeseen tarvittaessa.

Toivomme, että hanke jatkuu myös ensi vuonna.

Myös Bee-Botit olivat lainassa parisen viikkoa: http://www2.edu.fi/lehtiverstas/templates/artikkeli.php?id=782&dep=3802&clip=55769

Kirjoitteli,

Hannu Numminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s