Ounasrinteen koulun hankekuulumisia

Kevään robottikerhoilut alkavat olla päätöksessään. Kevään saldoksi saimme monta innokasta viidesluokkalaista,  jotka jo kyselevät kerhojen jatkomahdollisuuksista.

Hankkeen myötä pidimme kerhoja nelosille ja viitosille sekä muutaman kerran legoja on kokeiltu myös kuutosten teknisen työn tunneilla. SciFest ja RCJ-kisat  lisäsivät selvästi lasten halua opiskella  ohjelmointia. Lähdimme kisaan matalalla profiililla, koska emme olleet ehtineet perehtyä  robotoinnin saloihin kovinkaan montaa kertaa ennen kisoja. Lopputulos, pronssisija alkeistanssista yllätti niin oppilaat kuin opettajatkin iloisesti! Positiivista ja kannustavaa oli myös muiden oppilaiden töiden näkeminen.

 Kisailun ohessa kokeilimme kytkinten rakentelua kytkinpajassa. Lennokkipaja oli suorastaan hitti ja saikin poikiemme keskuudessa valtaisan suosion. Jotkut jopa ostivat rakennettavaa kotiin viemisiksi.

Katseemme on suunnattu jo tulevaan syksyyn: Olemme saaneet viritellyksi yhteistyön paikallisen ammattikorkeakoulun RAMK:n kanssa. Kävimme jo tutustumassa RAMK:n tekniikan ja liikenteen yksikköön. Vierailulla saimme mm. kokeilla Picaxe- ohjelmointia, opiskelijatyönä toteutettua ilmakiekkoa ja näimme, miten 3D-mallinnusta tehdään. Syksylle suunnittelemme mahdollisia pajapäiviä tai kerhokertoja tekniikan opiskelijoiden kanssa yhteistyössä.

Kerhokevään kruunasi retkemme Lapin Lennoston avointen ovien päivään, jossa tutustuimme ilmailun ihmeisiin. Fysiikan ja mekaniikan ilmiöiden näkeminen käytännön sovellutuksissa lisää toivottavasti lasten ymmärrystä arkipäivän teknologiasta.

Ounasrinteen kuulumisia kirjasi, Anna-Kristiina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s