Automaatiota ja robotiikkaa Vanttilassa

Laitteisto koulussamme on aika ahkerassa käytössä. Jouluun saakka on 5-6 –luokkalaisten valinnaista teknologiaa 2 tuntia viikossa ja kerran viikossa on tarjolla pitkän välitunnin aikana roboparkki 3-6 – luokkalaisille. Yläkoululaiset käyttävät laitteistoa FyKe –tunneilla. Toisinaan pidemmät rakentamisprojektit ovat kärsineet, kun joku toinen ryhmä on viikon aikana tarvinnut laitteita. Kun välitunneilla pyörivään roboparkkiin tulee 3-4 – luokkalaisten vuoro, on tarkoitus ottaa ohjaajaksi myös 6-7 –luokkien pidemmällä olevia oppilaita. Käsittääkseni he ovat minua pidemmällä ohjelmoinnissa.
Keväällä alamme valmistautua toukokuun kisoihin. Koulumme joukkue valmistautuu sinne kerhotunneilla. Tavoitteena on myös lähteä oman 3-luokkamme kanssa kisojen tanssisarjaan, jos vain laitteita riittää.

Yllä on kuva 6-luokkalaisten valinnaisryhmän nykyisestä projektista. Olen aina tykännyt kauppojen jouluikkunoista ja toisinaan olen haaveillut, millaisen Joulupukin pajan Legoilla voisi toteuttaa. Nyt kun käytössä on moottoreita, akseleita, lamppuja yms, päätin kokeilla. Ryhmän pojat innostuivat asiasta ja niinpä tavoitteenamme on toteuttaa pala Korvatunturia tänne sateiseen Espooseen. Ajattelimme rakentaa koko systeemin isoon pahvilaatikkoon, jota sisustamme ajan, taitojen ja voimavarojen mukaan. Jos joku muukin syttyy aiheesta, niin voisimme koota tänne hankkeen sivuille joulun alla oman joulumaan. No, jäitä hattuun ja katsotaan nyt mitä saadaan aikaiseksi.
Työn iloa kaikille!
t. Erkki Hautala
Vanttilan koulu, Espoo

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Automaatiota ja robotiikkaa Vanttilassa

 1. Jens Lindholm

  Moi Erkki!
  Tuo joulupajaikkuna kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisin hyvin kokeilla mun viitosluokkalaisten kanssa kun aloitamme legorakentelun.

  Terveisin
  Jens

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s