Koulutusleirillä Joensuussa 16.-17.11.2012

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Joensuussa järjestettiin koulutusleiri, joka oli tarkoitettu robotiikassa ja automaatiossa pidemmälle ehtineille oppilaille sekä opettajille. Espoosta matkaan lähti kanssani kolme oppilasta Aku, Veeti ja Atte, sekä Tomi Pieviläinen Aalto-yliopistolta, joka oli yksi leirin kouluttajista.
Leirillä oli kaksi ryhmää, toinen keskittyi ohjelmointiin NXT-ohjelmalla ja toinen ryhmä opiskeli Arduino-kehitysalustan käyttöä. Olin itse NXT-pajassa, jossa keskityimme jalkapallorobottiin. Pajaa ohjasivat kärsivällisesti Pekka, Reetta ja Markku. Opettelimme erikoissensoreiden (infrapunatunnistin ja kompassisensori) käyttöä ja harjoittelimme niiden hyödyntämistä robojalkapallossa. Sensorit olivat kiinnostavia ja toivat uusia ulottuvuuksia tekemiseen. Jalkapallossa täytyy huomioida yhtä aikaa monia asioita; etsiä palloa, ottaa pallo haltuun, tunnistaa että pallo on hallussa ja kaiken kukkuraksi vielä ”potkaista” se kohti vastustajan maalia. Yksittäiset tehtävät saa yleensä ratkaistua, mutta kun kaikki täytyisi saada toimimaan yhdessä, oli työparini Juho kyllä tarpeen. Siltikin jouduimme toteamaan, ettei uusi Robofutiksen Messi nähnyt vielä päivänvaloa. Usein luokasta kuului toteamus: ”Periaatteessa tämän pitäis kyllä toimia, mutta…” Vaikka ratkaisematta jäi vielä paljon asioita, opin leirillä valtavasti uusia asioita. Erikoissensorit, niiden tulosten lukeminen ja käyttö muuttujina olivat minulle kaikki aivan uusia asioita. Nyt osaan mielestäni ainakin niiden alkeet ja pystyn toivottavasti itse selviämään joistakin eteen tulevista haasteesta.
Arduino-pajassa vierailimme muutaman kerran. Leiriläiset työskentelivät hyvin erilaisten projektien kimpussa. Osalla näytti olevan mukana oma projekti, osa oli aloittanut rakentamisen leirillä.
Tapahtuma oli jälleen järjestetty huolella. Suurkiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille! Kaiken opitun lisäksi oli mukava tavata tuttuja aiheen tiimoilta ja tutustua uusiin ihmisiin. Tavataan isolla porukalla viimeistään keväällä Espoossa!
t. Erkki Hautala
Vanttilan koulu, Espoo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s