Vasaramäessä tontut korvattiin roboteilla

Hei kaikki!

Täällä Turussa projekti lähti kunnolla käyntiin vasta joulukuussa, kun saimme Mikon kanssa 8kpl kannettavia käyttöömme. Nämä koneet ovat kaupungin ”ylijäämää” ja ilman hankalia käyttäjärajoitteita. Vielä työpöytä luokkaan niin ohjelmointi saa alkaa.

Aikaisemmin syksyn aikana tutkittiin internetin kautta erilaisia robotteja ja tutustuttiin Legojen rankenteluun. Kun perusrunko oli saatu valmiiksi, pääsivät oppilaat harjoittelemaan ohjelmointia robotin omasta äly-yksiköstä. Koneita kun vielä odoteltiin. Mukana tulevan vihkosen tehtävät toimivat hyvin alustuksena itse ohjelmointiin.

Roboteista innostuttiin täällä todella ja 2-3 oppilaan ryhmät saivat joulujuhlaan aikaiseksi 8 kpl tontturobotteja, joiden ympärille opettaja käsikirjoitti pienen näytelmän. Tontut kuitenkin tylsistyivät työttöminä, joten pukillekin kehiteltiin korvaaja.

Aattona edessä oli kuitenkin kaikkien robottien kohdalla ”malfunction, malfunction…” ja perinteinen joulu pelastui 🙂

Kevään aikana lisää infoa ja homma kunnolla käyntiin!

-Tuomas-

ps. Yhden opettajan 23-vuotias alalla opiskeleva poika oli todella iloinen saamastaan joululahjasta, kun vinkkasin NXT sarjasta kollegalleni. Kuulemma useissa alan laitoksissa ensimmäisinä vuosina käytetään juuri näitä perusroboja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s