Robotit saapuivat Kasavuoreen

Saimme robotit Kasavuoren kouluun syksyllä, hyvissä ajoin ennen yhdeksänsien luokkien aihekokonaisuusviikkoa. Tämän vuoden aiheeksi oli valikoitunut Ihminen ja teknologia, oppilaat olivat mukana suunnittelemassa aihekokonaisuuden sisältöä. Oppilaat valitsivat haluamansa työpajan eri vaihtoehdoista ja robottityöpaja täyttyi nopeasti.

Työpaja oli kolmipäiväinen maanantaista keskiviikkoon, keskiviikkona oli eri pajojen esittelyt yhteisessä päätöstilaisuudessa. Suosituimmaksi pajatehtäväksi tuli sumorobotin rakentaminen. Robottien rakentaminen vei oppilaat niin mukanaan, että ohjelmoinnin kanssa oli tulla joillekin ryhmille kiire. Keskiviikkoaamu oli erittäin hektinen vetäjille useiden ryhmien ratkoessa ohjelmointiongelmia samanaikaisesti. Osa pajan osallistujista teki rakentelun ja ohjelmoinnin ohessa erinomaisen sumopainialustan painijoiden käyttöön.

Kevätauringon innostamana on jo syksystä kaavailtu kerhotoiminta saatu käynnistettyä. Iltapäiväkerhotoiminnan lisäksi tarkoituksena on tarjota mahdollisuus rakenteluun ja ohjelmointiin myös välituntien aikana. Kevään kohokohtana odotellaan jo RoboCup-tapahtumaa Otaniemessä.

Terveisin,

Taru ja Hannu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s