Avaruusmönkijöitä Mäntymäen koululla by Space Research Organization

Mäntymäen koulun 5B-luokka sai salaiseksi tehtäväkseen rakentaa avaruusmönkijöitä, jotka lähetetään avaruuteen tutkimaan uusia, tuntemattomia ja mahdollisesti vaarallisia planeettoja. Luimme tehtävästä kirjeen kautta.

"kirje"

”kirje”

Ensimmäinen vaihe rakentamisesta oli tietysti suunnittelua ja tiedon keräämistä. Koulumme 3C-luokka oli kerännyt alustavaa tietoa tuntemattomista planeetoista. Joten 3 hengen ryhmämme kävivät haastattelemassa 3C-luokan tähtitieteilijöitä ja saivat vastauksiksi epämääräisiä, epävarmoja, mutta hyviä veikkauksia planeettojen maaperästä, ilmakehästä ja kasvillisuudesta.

Kun olimme keränneet tarpeeksi tietoa, aloitimme mönkijöiden suunnittelun. Alustavat suunnitelmat olivat erilaisia planeettojen erojen vuoksi. Yksi ryhmä sai tehtäväkseen tutkia ns. Aavikkoplaneetan, toinen taas viidakkoplaneetan. Nämä erot vaikuttivat suunnitteluun ja mönkijän vaatimuksiin.

Rakensimme mönkijät LEGO EV3 Education laatikoista, paitsi yksi ryhmä, joka käytti aikaisemman sukupolven MINDSTORM NXT 2.0 palikkaa tietoteknisten ongelmien takia. Rakennusvaihe oli pitkä ja hedelmällinen. Muutama ryhmä kävi läpi monta eri versiota mönkijästä ennenkuin lopullinen ratkaisu oli tyydyttävä. IlonaIT innostui projektista, ja saimme heiltä GoPro-kamerat, joilla saamme kuvattua videota näiltä planeetoilta. Koulu- ja yritysmaailman yhteistyötä parhaimmillaan!

kuva-1

Laukaisu avaruuteen tapahtuu piakkoin, ensi viikolla mönkijät palaavat avaruudesta, mukanaan videomateriaalia tuntemattomalta planeetalta. Lupaan kertoa löydöistämme myöhemmin.

kuvakuva-2

-Erkko-ope

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s