Jostain on aloitettava…

Tämän kirjoituksen otsikko on minulle hyvä motto kaiken uudistelun keskellä, erityisesti tietoteknisen invaasion hyrskyissä.

Koodaaminen on korvissani kuulostanut aina tekniseltä erityisosaamiselta tai muulta hyvin etäiseltä suhteessa omiin vahvuusalueisiini. Kun kuulin, että koodaus on uuden OPSin sisällöissä, aloin hämmästelyn jälkeen toimia. Tässä mennään:

Netissä kuljeskellessani löysin Innokas -sivuston. Sitä kautta pääsin Minervatorin Koodaus ja robotiikka-tapahtumaan. SIELLÄ oli innovatiivinen ilmapiiri ja opin uusia asioita. Alkeisohjelmointipaja Bee-Bot -robotteineen ja työtapavinkkeineen oli hauska. Näihin robotteihin ei ollut varaa, mutta löysin Verkkokaupasta Big Trak nimisiä, ohjelmoitavia kulkupelejä. Hinta 6, 50 e!! Ja paristot.  Toimivat hyvin. Alakoulun mediatiimiläiset testasivat näiden kulkupelien ohjelmointia innolla. Myöhemmin selvisikin, että Big Trak on retrolelu 70-luvulta! Siis poikien juttu 😉

Mediatiimin tytöt säätävät kulkusuuntia.

Mediatiimin tytöt säätävät kulkusuuntia.

Menoksi Helsingin Mediakeskuksen Scratch –kuvaohjelmointikoulutus oli seuraava vaihe. Lyhyt kurssi auttoi alkuun, omatoiminen opiskelu jatkuu… ohjelmassa riittää pähkäilyä. Mediatiimiläiset saivat kokeilla myös sitä.

Schratchia ihmettelemässä.

Seuraavalla nettireissulla tuli vastaani http://www.teachergaming.com -sivusto. Sen kautta saimme ilmaisen MinecraftEdu työpajan koulun 5.luokalle. Se oli erityisen innostava, tietysti, koska peli on tuttu monille oppilaille. Luokanopettajat Minna Hovi-Gomez ja Sari Salonen ohjasivat pajaa. Minnan mielestä MinecraftEdu oli hyvin käyttökelpoinen alusta kuvaohjelmoinnin opettamiselle.

MinecraftEdu työpaja Mediatiimi jatkaa verkkolehden (kannelmaki.koulublogit.fi) toimittamisen ohella ohjelmoinnin harjoittelua. Verkostoituminen poikii lisää ideoita ja oppimista tapahtuu pikkuhiljaa… Nettpohjaisen oppimisen/opettamisen suuria etuja on eriyttäminen, ohjelmat mahdollistavat sen helposti.

Riitta Koivuoja, erityisopettaja. Kannelmäen peruskoulu, Kanneltien toimipiste, Helsinki. Mediatiimiin ja pajoihin osallistuivat alakoulun 5. luokien oppilaat.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s