Rehtorit robotiikasta innostumassa

IMG_0240

Helmikuun lopulla Rovaniemen kaupungin rehtorit olivat pohtimassa uuden opetussuunnitelman tuloa ja sen jalkautumista arkeen. Saimme hieman avata ohjelmoinnin osuutta tulevassa OPSissa robotiikan ja Legorobottien ohjelmoinnin kautta.

Aluksi pari rohkeaa rehtoria kokeilivat ohjelmoida suullisilla käskyillä ihmisrobottiamme. Harjoituksessa piti saada ihmisrobotti nostamaan teippirullat pöydältä toiselle.Ongelmanratkaisun, ongelman osiin pilkkomisen sekä yksinkertaisten käskyjen antamisen kautta lähestyimme ohjelmoinnin maailmaa.

Tosi toimiin rehtorit pääsivät tutustuessaan Legon NXT-ympäristöön ja robotteihin. Oli riemullista nähdä, miten aikuiset olivat innoissaan ja päästelivät onnistumisen kiljahduksia saadessaan robotin liikkumaan haluamallaan tavalla. Tekemisen meininki oli hyvin samanlainen kuin alkuopetuksen luokassa parhaimmillaan! Hierarkkisesta jäykkyydestä ei ollut tietoakaan.

Kun on mukavaa, aika lentää kuin siivillä.Päivän ainoaksi harmitukseksi jäikin se , etteivät osallistujat saaneet aikataulusyistä jatkaa kokeilujaan robottien ja ohjelmoinnin parissa. Syttöjä on heitetty. Jäämme odottamaan innostuksen valumista myös alemmille tasoille koulupalveluissamme…

Innokkain terveisin pohjoisesta, Anna-Kristiina Rahkala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s