ScratchDuino-pilotti

Syksyn aikana Innokas-verkostossa on käynnistetty laitepilotti, minkä tarkoituksena on kehittää ohjelmoinnin opetusta ScratchDuino –ympäristössä robotiikan avulla. ScratchDuino on opetuskäyttöön soveltuva avoimeen lähdekoodiin perustuva robottirakennussarja, joka pohjautuu Arduinoon. ScratchDuinoa ohjelmoidaan graafisella Scratch-kielellä.

Pilotin ensimmäisessä vaiheessa viisi Innokas-verkoston opettajaa Espoosta, Helsingistä, Mäntsälästä ja Tampereelta testaavat laitteitta luokkiensa kanssa. Pilotissa mukana olevat opettajat ja oppilaat ideoivat, toteuttavat ja edelleen kehittävät erilaisia käyttötapoja, joista on hyötyä seuraaville käyttäjille.

Aloituskoulutus

Syyskuun alussa robotit otettiin haltuun pilottiopettajille järjestetyssä koulutuksessa.

Opettajille järjestetyn koulutuksen jälkeen robotit otettiin käyttöön kouluilla. Sarin luokassa robotit saivat erinomaisen vastaanoton (ks. blogi). ScratchDuinon Kristina kävi kaikilla kouluilla varmistamassa, että ohjelmisto ja laitteisto toimivat moitteettomasti.

Käyttöönotto EspooKäyttöönotto Tampere

Syksyn aikana opettajat kirjoittavat blogikirjoituksia pilottikokemuksistaan. Opettajien ja oppilaiden kokemusten ja ideoiden pohjalta syntyy käyttöopas ohjelmoinnin ja robotiikan opetukseeen liityen ScratchDuino-ympäristössä.

– Kati, Innokas-koordinaattori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s