Maailma ilman koodia

DSCN8621Syyskuussa jokainen esikoululainen sai kertoa pienessä ryhmässä tarinaa, jota vuorotellen jatkettiin. Tiistaina  24.11metsäretkellä luimme tarinat uudelleen ja jokainen sai keksiä lisää mielenkiintoisia, jännittäviä ja hassuja juonenkäänteitä jos halusi. Tänään torstaina 26.11 kuvasimme yhtä tarinoista, elokuvaa maailmasta jossa ei ole koodia. Elokuvassa lapset seikkailevat öisessä kaupungissa. kukaan ei ole kertonut sääntöjä, he eivät tiedä käskyjonoja, pysähdy suojatien eteen, lähde liikkeelle kun valo on vihreä. Kaupungissa on vaarallista. Siellä on liikennemerkkejä mutta autotkaan eivät noudata niiden kertomaa koodia kuinka toimia.

Lapset kiipeävät talon katolle pitkin tikapuita. Talossa on tasainen katto. Kaverit kiipeävät katolle myös ja yksi heistä putoaa Pluton päälle. Onneksi yksi lapsista löytää avaruusaluksen jolla pääsee Plutolle pelastamaan ystävän.

DSCN8623Kuvausapuna koodauselokuvassa oli Riikka Tidenberg Saimaan Mediakeskuksesta. Esikoululaiset teippasivat ipadin jalustan tukevasti kiinni lattiaan. Jokainen kuvasi vuorotellen animaatiota ja toinen tallensi eskarin kameralla kuinka elokuvaa tehtiin.

DSCN8624 DSCN8625 DSCN8631 DSCN8632Elokuvaan oli tehty valmiiksi pahvityypit joiden kädet ja jalat heiluivat. Kauas avaruuteen putoava tyyppi oli lisäksi kutistettu kopiokoneella pienemmäksi ja vieläkin pienemmäksi. Teimme narisevia ääniä työntämällä tuolia pitkin lattiaa. Pimeässä se ääni olisi voinut olla pelottava, arvelee yksi esikoululaisista.

DSCN8573 DSCN8574Animaatiotyyppejä liikuteltiin pieniä askelia kerrallaan.

DSCN8575  DSCN8577Maailma ilman koodia-elokuvan taustana oli vihreä kangas ja Iidan huovuttama öinen kaupunki.

DSCN8592Kuvasimme toisenkin yöelokuvan.  DSCN8593Pian kuvaamme Venlan suunnitteleman robottielokuvan. Venla kertoo elokuvan juonen: ”Kun lähden eskariin laitan nallen käyntiin sydämestä painamalla. Heti kun suljen ulko-oven vaaleanpunainen nalle järjestää lelut paikoilleen, tiskaa astiat ja imuroi. Sillä aikaa perhe on töissä, koulussa ja esikoulussa. Kun perhe palaa kotiin nalle antaa kaikille halit.DSCN8143Nallerobotti on söpö, se pitää ohjelmoida ja koodata erottamaan roskat ja tärkeät piirustukset. Se toimii ehkäpä aurinkovoimalla lataamalla, aurinko lataa sydämen aurinkoisella ikkunalla.”

 

Esikouluryhmä Puuhiset Saimaanharjun päiväkoti Satulaiva Kuhatie 1 54915 Saimaanharju

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s