Legoprogrammering på lärplatta

Åtta ivriga lärare hade samlats i Villa skolas fina miljörum för att fundera tillsammans kring frågor som Vad är programmering? samt Varför programmering i skolan? Efter en timmes inledning bekantade vi oss med  Bee-botten och hur denna kan användas i såväl förskolan som de högre klasserna.

Nu var det dags för Mindstormslegot på lärplatta. Vi gick noggrant igenom vilka komponenter lådan innehöll och vilka som var bäst att starta med. Vi hade färdigt byggda robotar för att spara tid till själva programmerandet. Enkla banor tejpades upp på golvet och vartefter självförtroende växte ökades svårighetsgraden på utmaningarna. Ett viktigt och bra hjälpmedel inför varje programmering är att göra så exakta anteckningar i punktform på papper som möjligt innan det riktiga programmet görs. Med dessa anteckningar som hjälp var det lätt att korrigera fel i det färdiga programmet.

Efter sex timmar programmering hade de närvarande fler intressanta frågetecken i skallen än när de äntrade klassen på morgonen. Jess mitt mål var uppnått! Frågor, betyder oftast ett intresse att lära mer om detta roliga lego.

Jag lämnade kvar tio testlådor i Villa skola för att lärarna genast skall kunna köra igång med programmeringsarbetet. Önskar dem många roliga och intressanta lektioner kring legolådorna.

Jens Lindholm

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s