Mekanik och programmering i Esbo

Hur fungerar gamla mekaniska leksaker? Vad är det som rör sig och hur uppstår rörelsen? Kan vi bygga liknande leksaker med barnen? Det här var några av frågorna dagvårdspersonalen i Esbo funderade kring i Röda huset på Finnobacken.

Dagen var uppdelad i två pass. Under förmiddagen var temat mekanik och deltagarna diskuterade hur vi skall få eleverna att varsebli och förstå tekniken i leksaker av äldre modell där det finns nåt att se som fysiskt rör på sig. Vi konstruerade några enkla djurmodeller av mjölkpaket och ståltråd. Alla modeller hade en inbyggd rörlig del som gjorde leksaken roligare.

Eftermiddagens tema var Logiskt tänkande och programmering. Under detta pass diskuterades hur vi kan utveckla barnens logiska tänkande genom enkla lekar, spel och instruktioner. Deltagarna bekantade sig även med olika pedagogiska sätt att använda beebotroboten i det dagliga arbetet.

Under såväl morgon som eftermiddagspasset hade vi alla bra diskussioner om hur vi kunde utveckla det genomgångna temat i praktiken.

Jens

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s