Microbitlemmikkejä Posiolla

Aloitimme Microbit-projektimme täällä viikolla 7.lk oppilaiden kanssa. Teemme tätä yhteisenä, monialaisena projektina käsityön ja kuvataiteen tunneille. Tarkoituksena on käyttää tällä kertaa projektiin aikaa yhteensä 10 oppituntia. Suuren apuna ohjelmointityöskentelyssä meillä on koulumme tvt-tukihenkilö Anu.

Aloitimme keskiviikkona katsomalla ensin videon ”Mitä ohjelmointi on?”. Sen jälkeen jaoimme oppilaille laitteet ja lähdimme yhteisesti tutustumaan niihin. Alle puolessa tunnissa kaikki oppilaat pääsivät tutuiksi microbittien kanssa.

Torstaina aloitimme ”lemmikkiprojektin” kuvataideluokassa- ohjeena siis suunnitella lelulemmikki, johon upotetaan Microbit. Toisena vaihtoehtona työn aiheelle mietimme aluksi jotain sellaista robottia luokkaan, joka auttaa järjestyksen ylläpidossa, mutta ehkä se on seuraavan projektin aihe… Tuntui vielä liian haasteelliselta viedä läpi.

Työskentely lähti vauhdilla käyntiin, oppilaat tekevät projektia joko pareittain tai kolmen oppilaan ryhmissä. Suunnittelussa pyysimme huomioimaan, miten Microbit ja patterikotelo kiinnitetään siten, että ne voi irrottaa helposti ja patteritkin voi vaihtaa rikkomatta tuotetta. Projekti jatkuu ensiviikolla, seuraavat kaksi oppituntia käytetään ohjelmointiin. Alla muutama kuva alkuvaiheen työskentelystä.

Blogimme jatkuu ensi viikolla, terveisin Kirsi ja Riikka, Posion peruskoulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s