Micro:bit kokeilu Karhunmäen koulussa

3A ja 3B aloittivat micro:bitteihin tutustumisen harjoittelemalla peruskomentojen käyttämistä ja pienten ohjelmien lataamista biteille. Ensimmäisenä tehtävänä oli saada kaikki napit tekemään jotain. Lähettämään iloinen viesti, näyttämään hymiö tai jotain muuta ystävällistä.

Seuraavaksi harjoittelimme nopan tekemiseen liittyviä komentoja, eli muuttujan käyttämistä, satunnaista arvoa ja sen muokkaamista sopivaksi. Jatkotehtävänä oli suunnitella itse sellainen noppa, jolla voittaa kaverin nopan. Tässä vaiheessa oppilaat selvästi innostuivat tutkimaan ja kokeilemaan nopan logiikkaa.

Ensimmäisen vaiheen viimeinen tehtävä oli saada micro:bit toimimaan kolikonheittoautomaattina. Tähän tarvittiin muuttujan ja satunaisarvon lisäksi jos-sitten-muuten lausetta logiikasta. Osa oppilaista ehti jatkaa ”kolmisivuiseen noppaan” tai kivi, sakset ja paperi –peliin.

Muutamia viikkoja myöhemmin toteutimme micro:bittien kanssa innovointiprojektin, jossa oppilaiden tehtävänä oli ryhmissä suunnitella jokin hyvää tekevä tai auttava keksintö. Keksinnöt ideoitiin oppilaiden omien ajatusten pohjalta yhdistelemällä mieleen tulleita laitteita ja tapoja auttaa. Tämän jälkeen ideoista karsittiin ryhmissä paras yhdistelmä, jota alettiin suunnitella. Ryhmät jakoivat työt sisäisesti ja osa oppilaista keskittyi lähinnä ohjelmoimaan ja osa suunnittelemaan ja rakentamaan keksintöä. Lopuksi pidettiin ”messut,” joissa ryhmät esittelivät omia keksintöjään ja niiden eri ominaisuuksia.

Oppilaiden kommentteja micro:bit projektista:

-Kivaa! Haluan oman micro:bitin

-Oli kivaa, toivottavasti tämmöinen tulee uudestaan.

-Innovointipaja oli kiva kun sitä oli kolme tuntia ja oli kiva koodata tietokoneen kanssa.

-Ihan hyvä, koska siinä saa oppia uutta mitä ei ole aikaisemmin kokenut.

-Oli kivaa tehdä kaikenlaisia keksintöjä.

-Se oli sikahyvä!

 

 

 

Karhunmäen koulu, Joensuu

Tiina Teräväinen ja Samu Eskelinen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s