Innokas-verkoston kouluttaja- ja koordinaattoritapaaminen 12.1.2018

Innokas-verkosto järjesti aktiiveilleen tapaamisen Oulussa 12.1.2018. Jo torstaina paikalle päässeet kävivät kiipeilemässä Oulun kiipeilykeskuksessa ja henkilökohtaisia voittoja saavutettiin. Perjantain tapaamisympäristönä toimi Oulun yliopiston sisällä toimivan FabLabin tilat sekä teknologiapainotteisen luokanopettajakoulutuslinjan luokkatilat. Paikalla oli Innokas-koordinaattoreita, -kouluttajia sekä -opettajia.

Tapasimme perjantaiaamuna Oulun FabLabin tiloissa. Se noudattaa alunperin MIT:n luomaa konseptia digitaalista teknologiaa hyödyntävästä valmistamislaboratoriosta. Innokas-koordinaattori Kati Sormunen aloitti aamun johdattelemalla yleisön innovaatiokasvatuksen jäljille. Tämän jälkeen FabLabin oma Antti Mäntyniemi kertoi tilan toiminnasta. FabLabin ajatus on tehdä mahdolliseksi suunnitella ja toteuttaa oma tuote tai laite alusta alkaen. Valmistuslaboratorion laitteet sekä neuvova henkilökunta tekee mahdolliseksi ulkopuolisen silmin melko haastavatkin suunnittelu- ja valmistusprosessit. Yhteistyötä tehdään luonnollisesti yliopiston kanssa, mutta myös esimerkiksi kouluryhmät ovat käyneet työskentelemässä FabLabin tiloissa. Paikalla olleet pääsivät tutustumaan FabLabin laitteisiin ja kokeilemaankin esim. laserleikkurilla työskentelyä.

Lounaan jälkeen Innokas-verkostolaiset pääsivät kuulemaan Oulun teknologiapainotteisesta luokanopettajakoulutuksesta. “Teknoja” ohjaava Mika Korhonen kertoi koulutuksen pääajatuksista sekä käytännön toteutuksesta. Keskusteluun rohkaistiin ja sitä myös syntyi.

Iltapäivällä oli aikaa vielä käydä läpi Make-it Now -hankkeen kuulumiset ja sopia tulevat kuviot.

Iso kiitos kaikille osallistuneille ja seuraavaa tapaamista odotellessa!

Ilmari Hannula (tekno07)
Projektisuunnittelija
Innokas-verkosto

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s