Micro:bitteilyä Ruskon Kirkonkylän koululla

Micro:bit -koulutuksen satona saatujen 20 Micro:bitin lisäksi tilailimme Englannista asti kuntaan 50 laitetta lisää. Kun laitteet viimein saapuivat, alkoi IT-valinnaisessamme (4.-6.-luokkalaisia) kova Micro:bit -hyörintä; oppilaat saivat pääosin koulutusmateriaalien ohjeiden pohjalta edetä koodaten yksinkertaisia vaihtuvia kuvia & tekstiä, looppeja ja siitä eteenpäin mm. noppaa, kompassia, kivi-paperi-saksia ym. valmiita töitä. Neljän oppitunnin paketin loppupuolella osa oppilaista ehti myös kokeilemaan mm. laitteiden radio-toimintoa (joka todettiin aika haastavaksi hieman sekavien/harhaanjohtavien blokkien takia eli syystä, että homma ei ollut ihan niin selkeää kuin esim. eri blokkien kommunikointi Scratchissa). Käytössämme on siis yksi 25 koneen ATK-luokka, jossa käytännössä koko valinnaisviikkotunnin viettelemme.

Oppilailla oli kokemusta syksyltä jo niin Code.org:sta kuin Scratchistakin, joten mitään uutta blokkikoodaus ei ollut, mutta laite itsessään toi huomattavasti lisäintoa toimintaan; kyllä joku konkreettinen lopputulos vaan on oppilaille huomattavasti inspiroivampi kuin pelkkä ruudulla tapahtuva touhu. Nykypelit ja jopa monet nettisivustotkin ovat niin huippuunsa visualisoituja, että oppilaat eivät pysty niiden tasoiseen jälkeen, joten ruudulla omat tuotokset vaikuttavat usein jotenkin kömpelöiltä. Sen sijaan laite, joka tekee jotain omien koodausten pohjalta on vielä melko harvinaista herkkua, joten Micro:bitistä jaksoi kiinnostua lähes jokainen ryhmäläinen.

Koodaus micro:biteillä jatkuu varmasti oman luokan kanssa vielä tänä keväänä ja ensi syksynä on taas vuorossa uusi setti IT-valinnaisia sankareita. Saa nähdä, saanko innostettua muutaman muunkin opettajan testaamaan laitteita kevään aikana luokkiensa kanssa…

Terveisin:
Antti Ikonen
Ruskon Kirkonkylän koulu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s