Visiot-hanketapaaminen 11.1.2018

Torstaina 11.1.2018 Visiot-hankkeen aktiivit kokoontuivat Oulussa Rajakylän alakoulun tiloissa. Rehtori Anne Kumpula aloitti päivän tiiviillä tietopaketilla Rajakylän koulusta ja sen toiminnasta. Esillä olivat mm. musiikkiluokan rikastava merkitys koululle, sekä mielenkiintoiset teknoprojektit.

Tapaamisessa keskusteltiin hankkeen tilanteesta, käytiin läpi syksyn aikana tehtyä ja suunniteltiin tulevaa. Paikalle oli päässyt parikymmentä hankelaista kymmeneltä eri paikkakunnalta pitkin Suomea.

Paikkakunta kerrallaan käytiin läpi syksyn saavutuksia ja heränneitä ajatuksia. Innostus tekemistä kohtaan oli havaittavissa ja asiantuntijuus oli vahvasti läsnä. Micro:bit, VR-teknologiaa tee-se-itse -sovelluksista kaupalliseen lippulaivatuotteeseen HTC Viveen, laserleikkuri, 360-kamerat, AR-sovelluksia, sääasema ja monta muuta erilaista teknologista opetusvälinettä oli mukana erilaisissa kouluprojekteissa. Paljon oli tehty ja huikeita asioita oli saatu aikaiseksi. Projekteihin liittyviä artikkeleita löytyy myös omina julkaisuinaan.

Ennen yritysvierailua hankelaiset saivat tutustua Rajakylän koulun toisen teknoluokan toimintaan opettaja Markus Packalénin johdolla. Näimme mm. miten opilaat olivat tehnet korvakoruja laser-leikkurilla ja luoneet älykkään kodin Micro:bitin avulla. VR-lasien HTC Viven opetuskäyttöön päästiin kurkkaamaan Lauri Parkkosen avulla.Haltian-yritysvierailulla kuultiin monipuolisesti langattomien teknologioiden syntymistarinoita ideoista valmiiksi tuotteiksi. Koulun arjen yhteyksistä keskusteltiin paljon. Iso kiitos Haltian myyntijohtaja Jyrki Suutarille tapaamisen järjestelyistä ja yrityksen toiminnasta kertomisesta.

Iso kiitos osallistuneille ja varsinkin Oulun omille Markukselle, Artolle sekä Jussille. 

Ilmari Hannula
Projektisuunnittelija
Innokas-verkosto

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s