Robomestarit tositoimissa – esittelyjakson kuvaukset

Yle Tampereen studion käytävillä aikuiset ja lapset kulkevat sujuvasti lämpiön, pukuhuoneiden ja studion väliä – käynnissä on Robomestarit-ohjelman esittelyjakson kuvaus. Kuvauspäivän toiminta alkaa heti aamusta juontajien ja joukkueiden saapuessa paikalle – viimeisiä puvustuskorjauksia tehdään ja tutustutaan studion tiloihin. Lapset ovat innoissaan ja näyttävät upeilta kisa-asuissaan. Kuvauspäivään kuuluu varsinaisen esittelyjakson kuvaamisen lisäksi joukkueiden ryhmä- ja yksilökuvauksia sekä haastatteluita.

Joukkueilla on tarkka aikataulu siitä, missä milloinkin pitää olla. Lapset käyvät myös maskissa aivan kuten muutkin televisio-esiintyjät. Päivään kuuluu paljon odottelua ja osa on tullut pitkän matkan päästä Tampereelle, mutta kisaajat kertovat yhdessä tuumin että ”tämä on sen arvoista!”. Haastatteluita seuratessa on upeaa kuulla miten hienosti lapset kertovat omasta joukkueestaan ja siitä miten kisaa varten harjoiteltavat taidot hyödyttävät heitä tulevaisuudessa. Kesken kisailijoiden kanssa juttelun yksi ohjaajista tulee hakemaan lapsiryhmän takaisin kuvauksiin, ”otetaan kasvokuvat uudelleen, valaistusta pitää säätää!” Ja taas mentiin…

Yksi Robomestarit-ohjelman juontajista ja Innokas-verkoston kouluttaja, Juho Kemell, on saapunut jo varhain aamulla valmistautumaan kuvauksiin. -”Täällä on aamusta asti ollut kova vilinä päällä ja tämä enteilee mahtavaa päivää!” Ohjelmaan on kuvattu materiaalia jo ennen tämän päivän esittelyjakson kuvaksia. Juho on ollut mukana vierailemassa parin viikon ajan erilaisissa yrityksissä tutustumassa teollisuudessa käytettäviin robotteihin. Kisojen tuomarit valmistautuvat myös päivään ja käyvät läpi tärkeimmät lajiyksityiskohdat kuvausta varten. -”Huikea show tulossa!” toteaa Erkki Hautala, XSumo tuomari, ja ohjaa joukkueita testaamaan robotteja.

Tapaamme myös Ylen Galaxi-ohjelmasta tutun, Nettimimmin, Melissa Kaivon. Hän toimii ohjelmassa yhtenä juontajana ja reissutoimittajana kierrellen Freestyle-sarjaan osallistuvien joukkueiden kouluissa. Melissa kertoo, että Robomestareissa hienoa on ohjelman live-ulottuvuus. Koko ohjelmaa ei kuvata etukäteen valmiiksi vaan katsoja, joukkueet ja ohjelman juontajat elävät mukana koko kevään ajan. Hienoa on myös kun katsojat pääsevät vaikuttamaan ja osallistumaan ohjelmaan somessa erilaisten tehtävien kautta.

Savukoneet suihkauttavat savupilvet studioon ja tunnelma on odottava. Yleisö, joukkueet ja juontajat ovat valmiina. Valot, kamerat, aplodit! Ja sen mitä sitten tapahtui näet 1.4.2018 Ylen kanavilla!

Innokas-verkosto ja YLE toteuttavat yhteistyössä kevään 2018 aikana 8-osaisen Robomestarit TV-sarjan. Robomestareissa peruskouluikäiset nuoret kisailevat Innokas Robotiikkaturnauksen lajeihin pohjautuvissa kisailuissa: Pelastuksessa, XSumossa, Freestylessä ja Tanssii robottien kanssa – lajeissa.

 

Lisää ohjelmasta ja jaksojen esitysaikataulut Innokkaan-verkkosivuilla

Laura Salo/Innokas-verkoston projektisuunnittelija & Robomestarit-fani

Yksi ajatus artikkelista “Robomestarit tositoimissa – esittelyjakson kuvaukset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s