Istumajärjestyksen arpomiskone ja tuulivoimaa

Puijonsarven koulussa Kuopiossa lähdettiin kuudennen luokan ryhmän kanssa opettelemaan Micro:bitin käyttöä Innokas-verkoston ohjeiden avulla. Myös yläkoulun puolella oppilaat ovat päässeet kokeilemaan Micro:bittien ohjelmointia.

Selkeiden ohjeiden avulla oppilaat ovat päässeet tekemisen makuun kukin omaan tahtiinsa. Joillakin oppilailla oli aluksi sellainen asenne, että en minä osaa. Pian nämä ajatukset kuitenkin ovat haihtuneet ja eräskin tyttöporukka sovelsi hienosti opittuja asioita ja toteuttivat arpakoneen, jolla seuraavalla tunnilla arvoimme luokan istumajärjestyksen.

Koulullemme on hankittu lisää Micro:bittejä ja pari kappaletta myös Kitronikin Inventors -settejä. Invertors -setin avulla pääsimme demonstroimaan mm., kuinka tuulen voimakkuus vaikuttaa tuulivoimalasta saatavan sähköenergian määrään.

Tuulivoimaa.

Hankissa on myös servomoottoreita ja muuta mukavaa lisätarviketta. Innolla odotamme myös saavamme koulullemme käyttöön kevääksi 3D-tulostimen, jolloin Micro:bit-projektit pääsevät aivan uudelle ulottuvuudelle.

-Tuukka ja Kari, 6(-9) luokat, Puijonsarvenkoulu, Kuopio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s