Micro:bit-koulutus Helsingissä 5.3.2018

Helsingin yliopiston Minervatorilla järjestettiin Micro:bitin perus– ja jatkotason koulutusiltapäiväOsaanottajia oli vajaat 40 perustason kerätessä enemmän osaanottajiaPerustason kouluttajina toimivat Ilkka Saarikivi ja Piia PelanderJatkotason Micro:bit-eksperttejä ohjasi Juho Laitinen.  

Innokas-verkoston Laura Salo aloitti iltapäivän kertomalla koko ryhmälle yhdessä taustoja Micro:bit-pilotista. Tämän jälkeen osallistujat jakautuivat perus- ja jatkotason työpajoihin.

Micro:bitin perustason koulutuksen ajatuksena on saada omakohtainen ensikosketus laitteeseen. Suoritettavat harjoitteet on suunniteltu niin, että koodauksen kanssa ensi kertaa tekemisissä olevakin pysyy mukana. Ilkan ja Piian ammattitaitoinen ohjaus piti huolen siitä, ettei kukaan jäänyt yksin ongelmiensa kanssa. Iltapäivän aikana osallistujat kävivät läpi suurimman osan käytettävissä olevista perustoiminnoista ja tekivät samalla Micro:bitilleen mm. erilaisia noppasovelluksia ja kivi-paperi-sakset-pelin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jatkotason kouluttaja Juho laitinen auttoi osallistuja edelleen kehittämään taitojaan Micro:bitin kanssa. Iltapäivän päätteeksi lähdettiin kehittelemään älykodin ideaa. Erilaisia sovelluksia kehitettiin useita ja yhteistyön merkitys oli huomattava.

Iltapäivä oli menestys. Tätä tulkintaa tukee huomio siitä, etteivät jatkotasolaistet meinanneet malttaa päivän päätteeksi lähteä koteihinsa. Iso kiitos kaikille mukana olleille ja mukavia hetkiä tulevaisuudessa Micro:bitin kanssa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s