Visiot-hanke Kontiolahdella

Visiot-hankkeessa on jatkettu virtuaalitodellisuuteen Kylmäojan koululla. Meidän koulun TEK-valinnaisaineryhmät ovat saaneet tutustua HTC Viven -sovelluksiin ja tutkia maailmaa Google Earth VR -sovelluksella, joka on ollut varsin suosittu oppilaiden keskuudessa.

Kevään mittaan on lähdetty perehtymään enemmän kuitenkin Cardboard-teknologian lasien hyötykäyttöön 360°-videoiden kautta oppimisessa. TEK-valinnaisaineryhmässä on järjestetty vapaamuotoisempaa 360°-videosurffausta, jossa oppilaat ovat saaneet tutkia ja tutustua Youtuben 360°-videoiden tarjontaan hyödyntämällä omia kännyköitä.

Koululla vietettiin toukokuun alussa luontoaiheista teemaviikkoa. Meillä kävi vierailijoita kertomassa lintujen käyttäytymisestä, kevätmuutosta ja rengastamisesta. Aihetta syvennettiin siten, että kaikki 1-2lk oppilaat saivat halutessaan kurkata vr-laseilla, että miltä näyttää 360°-video, joka on kuvattu kun kotkan selästä, kun se lentelee Dolomiittien päällä. Oppilaat kokivat tämän pääosin varsin vaikuttavana kokemuksena. Laseja käytettiin kiikarien tavoin ilman pääpantaa, ja mahdollista huonoa oloa vähennettiin hyödyntämällä pyörivää opettajan tuolia. Pyörivä tuoli on suositeltava väline ainakin aluksi monien 360°-videoiden tarkasteluihin varsinkin, jos liikutaan korkeuksissa linnun selässä.
IMG_4085.jpg

Innokasta kesää kaikille,
Lauri Parkkonen, Innokas-aluekoordinaattori

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s