Stadin ammattiopiston toinen Thinglink kokeilu

 

Kokeilin Thinglinkin käyttöä Kuntoutumisen osaamisalalla opiskelevan lähihoitajaryhmän kanssa. Tein tehtävänannon Thinglinkillä keväällä, mutta toteus jäi syksylle. Tehtävä löytyy nimellä ”Lääkkeet tehtävä Thinglinkiä käyttäen”, jos haluat käydä tutustumassa tehtävänantoon. 

Opiskelijaryhmässä on vain kymmenen opiskelijaa ja ensimmäisellä tunnilla heistä oli kuusi paikalla. Thinglink oli uusi tuttavuus kaikille opiskelijoille. Osa teki tehtävän pareittain, osa yksin. Pienen pähkimisen jälkeen kaikki saivat luotua itselleen tilit ja löysivät myös tehtävän. Opiskelijat etsivät kuvia Pixabay kuvapalvelusta, vaikka olisi ollut mahdollista myös ottaa itse kuva ja käyttää sitä. 

Tehtävässä oli tarkoitus myös kuvata potilas/asiakas ohjaustilanne. Yksi pari kuvasi kännykällä ohjauksen, jonka liittivät työhön. 

Tehtävää tehtiin kahden oppimisrupeaman aikana, joista toisella valmiit työt esiteltiin. Toisella kerralla yksi opiskelija ei löytänyt edellisellä kerralla tekemäänsä Thinglinkiä. Tämä oli luonnollisesti hieman turhauttavaa, kun työ oli mennyt hukkaan. Tunnollinen opiskelija sai kuitenkin työn tehtyvä uudelleen suht nopeasti.

Toisella kerralla mukana oli muutama uusi opiskelija, joten tehtävänanto ja ohjeistus Thinglinkin käyttöön piti käydä uudelleen läpi. 

Olin unohtanut, miten opiskelijat olisi kannattanut rekisteröidä Thinglinkiin. Ohje löytyi vanhasta sp- viestistä. Nyt opiskelijat kirjautuivat erikseen ja käyttivät kutsukoodia. Sekin toimi, joskaan ei kovin joustavasti.

Valmiit työt liitettiin Padlet seinälle. Ne, jotka saivat työnsä tehtyä, toteuttivat suht laadukkaita ja visuaalisesti mukavia töitä, mutta edelleen odottelen kolmen opiskelijan työn palautusta. 

Tarkoitukseni on käyttää tehtävää myös jatkossa ja opettaa sen käyttöä muulle tiimilleni. Lisäksi olisi tarkoitus tehdä kahden muun Stadin ammattiopiston open kanssa ohjevideoita erilaisiin oppimisympäristöihin.

Hieman kompastelevin digiterveisin Stadin ammattiopiston ope

Terhi Hartikainen, Helsinki

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s