Innokas! pelinkehityskilpailu 2019

Innokkaan jokavuotuiseen robotiikkaturnaukseen lisätään vuonna 2019 pelinkehityskilpailu! Kisassa oppilaat suunnittelevat, käsikirjoittavat ja ohjelmoivat tiimin kanssa oman tietokonepelin, dokumentoivat oman pelinkehitysprosessinsa ja osallistuvat Innokas Robocup 2019 -kilpailuun Lappeenrannassa, jossa pelit arvioidaan.

Kisaan osallistuu ensimmäisenä vuonna OPH:n rahoittamassa Game it now! -hankkeessa mukana olevat opettajat oppilasryhmineen tukenaan Viopen asiantuntijat. Rohkaisemme muita opettajia ja oppilaita tutustumaan hankkeen etenemiseen tässä blogissa, Innokas-verkoston verkkosivuilla ja #gameitnow -aihetunnisteella sosiaalisessa mediassa sekä virittäytymään pelikehitystunnelmaan omassa luokassa silmällä pitäen vuoden 2020 kisoja!

Ensimmäiset testaukset ovat jo täyttä häkää käynnissä hankekouluilla.

 


 

Alla tiivistelmä pelinkehityskisan säännöistä.

  • Peli jolla osallistutaan. Pelin tulee olla digitaalinen peli, jota voi pelata tietokoneella ja sen tulee olla itse tehty. Peli tulee olla tehty jollakin seuraavista pelimoottoreista: Scratch, Gdevelop tai Unity.
  • Pelin aihe ja sisällöt. Pelin aihe on vapaa. Peli ei saa sisältää väkivaltaa. Pelissä tulee olla jotakin pelattavaa, eikä vain animaatiota. Pelin grafiikat on tehtävä itse. Jos ryhmä käyttää valmista grafiikkaa tai koodia, julkaisuoikeudet on oltava kunnossa ja lähteet on merkattava asianmukaisesti.
  • Pelikehittäjätiimi. Pelin voi suunnitella ja toteuttaa vapaamuotoinen ja -kokoinen ryhmä (minimi: 2 henkilöä), jonka jokaisella jäsenellä tulee olla merkittävä panos pelin tekemiseen.
  • Kisatapahtuma. Loppukilpailu järjestetään Lappeenrannassa 13.-15.5.2019. Pelintekijät osallistuvat pelikisan tuomarien haastatteluun ja ovat läsnä robotiikkaturnuaksessa esittelemässä peliä yleisölle.
  • Pelien arviointi. Pelejä arvioidaan erikseen kahdessa sarjassa: Scratch ja Gdevelop/Unity. Kummassakin sarjassa on samat arvioitavat kokonaisuudet, mutta tarkemmat arviointikriteerit ovat hieman erilaiset. Pelit arvioi kisan aikana kolmen peliasiantuntijan raati. Lisäksi kisatapahtuman yleisö valitsee oman suosikkinsa avoimella lippuäänestyksellä. Peleistä arvioidaan mm. toimintalogiikkaa (koodia), käyttöliittymää ja pelattavuutta, grafiikkaa ja ääniä, pelituntumaa sekä kokonaisuutta muiden osa-alueiden muassa.

Onko liian aikaista jo nostattaa hypeä Lappeenrannan kisoihin?

Pelaamisiin! Toivottaa Innokkaan Game it now! -porukka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s