Kohti keksimisen pedagogiikkaa osa 2

 

Kohti-keksimisen-pedagogiikkaa2

Kuten aiemmassa postauksessa 6.11.2018 kerrottiin, opettajat Helsingistä ja Vantaalta aloittivat ilmiöpohjaisten kouluprojektien suunnittelun kahdessa yhteissuunnittelutyöpajassa lokakuun lopulla.

Nyt oli aika palata yliopistolle kun innostuneet opettajat pääsivät esittelemään toisilleen kevääksi suunnitettelemiaan keksintöprojekteja. Alun kahvitarjoilujen jälkeen oli vuorossa Growing Mind-projektin johtajan Kai Hakkaraisen tervehdys, jonka jälkimainingeissa keskustelu viime aikaisista mediassa käsitellyistä ilmiöoppimiseen liittyvistä haasteista kirvoitti opettajilta kommentteja suuntaan jos toiseen.

Pitemmittä puheitta päästiin kuulemaan koulujen suunnitelmista, jotka ovat monipuolisia ja keskenään osittain hyvinkin erilaisia. On eri oppiaineita yhdisteleviä projekteja, lyhyitä ja pitempiä projekteja, koulun ulkopuolisia oppimisympäristöjä hyödyntäviä projekteja ja kaikkea siltä väliltä. Osa jatkaa samalla hyväksi havaitulla keksintöprojektin teemalla, jota ovat jo hioneet aiemman tutkimusprojektin puitteissa (Co4Lab http://co4lab.helsinki.fi/). Näistä mainittakoon älyvaate/älytuote, pelisuunnitteluprojekti sekä arjen haasteisiin pureutuminen. Useampien kierrosten läpi käyminen on tuonut arvokasta tietoa opettajille projektien käytännön toteuttamisesta. Näitä onnistumisen kokemuksia ja vinkkejä jaettiinkin ahkerasti opettajien kesken.

Uusina kouluina mukaan tulevilla opettajilla oli kiinnostavia ja tuoreita näkökulmia keksintöhaasteisiin. Eräässäkin koulussa nuoret suuntaavat katseensa tulevaisuuteen ja pääsevät projektin puitteissa suunnittelemaan ja kehittämään uutta tuliterää asuinaluettaan eri luokka-asteiden yhteistyössä rakennettavan pienoiskaupungin muodossa. Ja päästäänpä eräässä toisessa koulussa testaamaan kuinka pakohuoneen suunnittelu ja toteutus onnistuu!

Noora Salonen ja Anniina Koskinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s