Visiot – Autonasennusta virtuaalitodellisuudessa Riverialla

Pidimme yhteistyöpäivän paikallisten Innokas-verkoston toimijoiden kesken ja kävimme tutustumassa Riveria-ammattioppilaitoksen virtuaalilabraan, jossa pystyi harjoittelemaan auton asennusta virtuaalitodellisuudessa HTC Vive -laitteistoja hyödyntäen. Sovellus oli todella autenttinen  ja saimme kattavan esittelyn aiheesta projektipäällikkö Teemu Tiaiselta ja koulutuspäällikkö Ari Pikkaraiselta. Esittelyn aikana tuli paljon arvokasta tietoa virtuaalitodellisuuden hyötykäytöstä oppimisen tukena.

Teemu mm. mainitsi havainnoista, että keskittymisen pulmaa omaavilla opiskelijoilla saattaa olla helpompi keskittyä työskentelemään virtuaalitodellisuudessa, kuin tässä todellisuudessa. Mahdollisia syitä voisi varmasti olla häiriötekijöiden puute. Itse jäin vielä miettimään syitä tähän keskittymisen parantumiseen, että virtuaalitodellisuudessa pystytään luomaan rauhallinen oma tila, jossa on kuitenkin vähemmän aistikanavia käytössä ja pienempi aistitulva kuin tässä todellisuudessa, mikä varmasti helpottaa keskittymistä olennaiseen. Kuitenkin alussa opiskelijat haluavat usein kokeilla pelin rajoja. Saman olen itsekin huomannut vr-kokeiluissa, että ensin pitää niin sanotusti tutkia ja kokeilla kaikkea, ennen kuin sovelluksesta voi tulla työkalu ja sen avulla voi keskittyä olennaiseen.

Virtuaalitodellisuus vaikuttaisi olevan oiva työkalu kaiken sellaisen harjoitteluun ja tekemiseen, jota muuten voisi olla haastava toteuttaa tai sen hyödyntäminen säästää harjoitusmateriaaleissa ja kuten tässä tapauksessa tilaa ei tarvita niin paljoa autonasennuspaikoille, jos osa harjoitteista pystytään tekemään virtuaalisesti. Virtuaalitodellisuus haastaa tässä tapauksessa oppikirjat ja on varmasti paljon konkreettisempi työkalu taitojen omaksumiseen kuin oppikirja.

VirtualAutoedU:n Facebook-sivusto: https://www.facebook.com/VirtualAutoedU/

20181122_103625

Innokkain terveisin,

Lauri Parkkonen, Innokas-koordinaattori, Kontiolahti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s