Vasaramäen koulu, Turku

Hei Innokkaat!

Vasaramäessä taas vähän uusia roolijakoja, mutta koodausta ja ohjelmointia ei ole unohdettu. Sain vähän uusia Innokkaita työkavereita ja saimme myös uuden rehtorin. Kollegan ansiosta koko koululla on nyt selkeä suunnitelma koodauksen ja ohjelmoinnin toteutuksesta koko yhtenäiskoulussa ja alustoiksi olemme valinneet Arduinon ja VEXin. Niihin siis panostetaan jatkossa muita järjestelmiä kuitenkaan kokonaan unohtamatta.

VEX ja Arduino valittiin monipuolisuuden ja yhteisen kielen takia. Päätimme siis jatkossa graafisen ohjelmoinnin lisäksi käyttää vain C kieltä, joten uusien opettajienkaan ei tarvitse opetella koko repertuaaria.

Tänä syksynä allekirjoittanut on saanut tiistaipäivistä käyttöön 3h/vko ainakin puolen vuoden ajan, jotta voi kiertää kaikissa alakoulun luokissa julistamassa koodauksen sanomaa.

Projekti on käynyt läpi tähän mennessä neljännet luokat, joissa aloitimme koodaamalla oppilaskavereita ja siitä siirryimme henkilökohtaisiin iPadeihin ja koodaustunti.fi antiin. Koodaustunti toimi hyvänä pohjana mm. muuttujan opetukseen, josta oli luontevaa siirtyä opettamaan koodausta micro:bitin kanssa. Uusimman ohjelmistopäivityksen jälkeen bluetoothin välityksellä toimiva koodaus toimii moitteetta ja saimme nelosten kanssa aikaan vilkkuvia sydämiä, pistelukunäytöllisiä noppia ja lämpömittareita. Tietysti tutustuimme myös moneen muuhun koodiin, mutta nuo mainitut jokainen sai tehtyä.

Omassa luokassa (5.lk) rakensimme 20 VEX sarjaa käyttövalmiiksi ja ehdimme juuri ja juuri muutamalla käymään myös viime viikolla järjestetyssä robotiikkatapahtumassa. Oli muuten todella hieno ja oppilaita innostava tapahtuma. Kiitos siitä järjestäjille!

Eipä muuta Turusta tällä erää!

 

Ps. MOKKI projektikin ehdittiin aloittaa, joten ei pulaa tekemisestä ja vähän Prentaakin on käyty kouluttamassaIMG_20181026_102401 (1920x1440).jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s