Innokas2020 haastekisa – Myräkkä

Innokas2020 Ohjelmointi- ja robotiikkaturnaushaaste

Vuoksenniskan koulukeskuksen robottikerho päätti osallistua Innokas turnaukseen XSUMO-sarjaan. Robottia rakennettiin vapaa-ajalla yhden joukkueen jäsenen kotona. Robottia kehitettiin edellisestä vuodesta purkamalla vanha robotti aivan kokonaan ja rakentamalla se uusiksi ja samalla kehittäen aiemmin havaittuja puutteita. Myös robotin ohjelmointi tehtiin kokonaan uusiksi.

Kuvat 1 ja 2. Vasemmassa kuvassa robotin muokkaaminen menossa havaitun ongelman jälkeen. Oikeassa kuvassa Samulla ja Samulilla menossa robotin ohjelmointi ja testaaminen.

Joukkue osallistui Imatralla pidettyyn Kaakkois-Suomen aluekarsintaan. Alussa otteluissa oli ongelmia, kun antureiden kalibrointi unohtui tehdä kaikessa kiireessä ja kisajännityksessä. Kun kalibroinnit saatiin kuntoon, niin ottelut alkoivat sujua. Lopputuloksena oli Kaakkois-Suomen aluekarsinnan voitto.

Myräkkä3

Kuva 3. Myräkkä-joukkueen tuuletukset alkusarjan voiton jälkeen. Vasemmalla Samu Lehikoinen, keskellä Samuli Lankinen ja oikealla Eino Berg.

Joukkueen vahvuutena on erittäin hyvä joukkuehenki, kilpailuhenkisiä, hyviä ohjelmoijia ja rakentajia sekä yhdellä joukkueen jäsenistä oli jo kokemusta aiemmista robottitapahtumista. Myös robotin testaukseen panostettiin paljon. Robotin vahvuuksia ovat nopea viivanseuranta, äärettömän vahva ja se hyökkää eteen ja taakse.

Kuvat 4 ja 5. Vasemmalla Myräkkä ensimmäisenä areenalla finaalissa. Ja oikealla Myräkkä-joukkue poseeramassa voiton jälkeen. Vasemmalla Eino Berg, keskellä Samuli Lankinen ja oikealla Samu Lehikoinen.

Myräkkä-joukkue: Samuli Lankinen, Samu Lehikoinen ja Eino Berg (Vuoksenniskan koulun robottikerho)

Yksi ajatus artikkelista “Innokas2020 haastekisa – Myräkkä

  1. Paluuviite: Innokas2020 haastekisan voittajat esittäytyy! | Innokas-verkoston blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s