Sunan koulun digiportaiden ja Digi-Bingon valmistuminen ja katse tulevaan 

Aloitimme Innokas-projektissa viime syksynä hiukan ymmällämme siitä, mihin olemme lupautuneet. Näin lukuvuoden jälkeen voimme todeta, että onneksi lähdimme mukaan ja projektikin alkaa olla loppusuoralla. Olemme luoneet koulullemme OPSin mukaiset digiportaat. Tavoitteena on, että koulumme arvoihin ja isoihin linjoihin liittyvät ohjeistukset ja materiaalit löytyvät jatkossa samasta paikasta yhden linkin takaa.  

Kevät on ollut täynnä Innokas-tohinaa. Tuntuu, että aika loppuu vähän kesken, koska syksyllä kesti saada hommat kunnolla käyntiin. Digiportaiden valmistelun lisäksi, olemme keskittyneet projektin tutuksi tekemiseen koko työyhteisölle.  

Esittelimme keskeneräiset, mutta kuitenkin jo muodon saaneet digiportaat opettajille helmikuussa Ys-ajan alussa. Kerroimme myös ideasta Digi-bingojen takana. Vastaanotto oli kuin suoraan psykologian oppikirjasta. Löytyi innostujia, vastustajia ja neutraalin hämmentyneitä mielipiteitä. Osasimme odottaa tällaista reaktiota, koska digiportaissa oli paljon asioita, jotka eivät olleet työyhteisölle ennestään tuttuja.  

Maaliskuussa saimme lähes kokonaisen Ys-ajan käyttöömme. Siellä koulutimme oman Innokas-tiimimme voimin muita koulumme opettajia. Keskityimme erityisesti niihin asioihin, jotka varmasti tiesimme tuottavan päänvaivaa uutuudellaan. Opettajat kiersivät luokkatasoissa pisteillämme ja keskittyivät ensi vuoden luokkansa digiportaiden sisältöön. Tunnelma koulutuksen jälkeen oli hyvä ja saimme paljon positiivista palautetta seuraavina päivinä. Hiukan siis saatiin murrettua ensiesittelyssä tullutta jäätä. 

Jää murtui lopullisesti viimeistään silloin, kun lähdimme valmistelemaan Innokas-projektin Hyvän käytänteen -paketointivideota. Meidän piti esitellä digiportaat Screencastifylla, mutta meille tuttuun tapaan homma lähti hieman laukalle. Digiportaiden lanseeraamisen kannalta tämä oli myös hyvä asia, jonka tajusimme vasta videon kuvauspäivän jälkeen. Videossa esiintyy puolet koulumme opettajista (yksi, joka luokka-asteelta) ja iso joukko koulumme oppilaita. Kuvausten tuoksinassa tuli kerrottua vähän vahingossa projektistamme enemmän ja puuhailu sen ympärillä oli kaikista kivaa. Innostus ja tekemisen meininki näkyy myös videossa.  

Koulumme pienet kuorolaiset pääsivät myös Innokas2023 Robotiikkaturnauksen avajaisiin esiintymään, jolloin vielä suurempi osa koulumme oppilaista pääsi osallistumaan Innokas-hankkeeseen ja näkemään mistä siinä on oikein kyse. 

Ensi vuosi on digiportaiden kannalta merkittävä ja olemmekin jo sopineet, että siihen panostetaan paljon. Sisäänajon on tapahduttava nopeasti, koska lähdemme väistöön ainakin kahteen eri toimipisteeseen, jolloin sävelten täytyy olla selvät. Tästä se työ siis vasta alkaa.  

Suunnitelmissa on näyttää valmis video opettajien kevätkahveilla ja Veso-päivänä syksyllä. Olemme myös suunnitelleet koulutuskokonaisuutta sekä pientä leikkimielistä Bingo-kisailua niin opettajien kuin luokkienkin kesken ensi vuodelle. Innokkaissa tunnelmissa projekti pakettiin ja ensi vuosi tähtäimessä. Harmi vain, että nyt pitää pärjätä ilman Innokkaan tukea ja deadlinien tuomaa sopivaa painetta. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s