Särkiniemen 4.luokkien reissu Innokas2016-tapahtumaan

Rautalammin auton linja-auto kohti Helsinkiä ja odotettua Innokas 2016-robotiikkatapahtumaa starttasi Särkiniemen koulun pihalta torstaina 19.5.klo 8.30. ottaen mukaansa 34 innokasta 4. luokkalaista sekä 4 aikuista. Matkalta poimimme mukaamme lisäksi kisailijoita Pieksämäeltä Vehmaskylän koululta sekä Orimattilan yhteiskoulusta. Sekä Vehmaskylän että Yhteiskoulun porukat kisailivat Suomen tasolla melko uudessa Vex IQ-robotiikkasarjassa, kun taas meidän joukkueemme keskittyi Lego- robotiikkaan. Kisalajeina Särkiniemen koulun 4. luokkalaisilla olivat Xsumo-, Alkeistanssi- sekä Freestyle-sarjat. Alkuvalmisteluja ennen reissua tehtiin koululla runsaasti. Oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat hienot robotit, ohjelmoivat ne sekä tuottivat esittelymateriaalia Freestyle-robotteihin.

 

Torstaina Helsinkiin saavuttuamme laitoimme robotit kisakuntoon, ruokailimme ja siirryimme majoitukseen Koulumestarin koululle Espooseen. Perjantaina alkoivat varsinaiset kisailut, jolloin jokainen oppilas pääsi kisailemaan omissa sarjoissaan. Aluksi haasteita tuotti Xsumon kisakenttä, joka oli erilainen kuin koululla ollut. Saimme kuitenkin muokattua robotit siten, että lopulta kaikkien ryhmien robotit pääsivät tekemään hyväksyttyjä kisasuorituksia ja lauantaina alkoi voittojakin tulla useita.

Freestyle-sarjassa oppilaat esittelivät Teknologiativoli- teemaan tehtyjä robottejaan muille kisailijoille, tuomareille sekä muulle tapahtumayleisölle omalla esittelypisteellään. Alkeistanssissa perjantaina oli aluksi harjoitukset ja haastattelut ja sitten varsinainen kisasuoritus tanssittiin lauantaina.

IMG_20160520_144803.jpg

IMG_20160520_150133.jpg

Kisailujen lisäksi tapahtumassa oli runsaasti tekemistä ja näkemistä. Yläkerrasta löytyi uusia ja vanhoja pelikonsoleita sekä tietokoneita pelattavaksi ja alakerrasta erilaista kokemista ja näkemistä useiden eri näytteilleasettajien toimesta.

Perjantain kruunasi vielä odotettu Linnanmäki- vierailu kauniissa aurinkoisessa kelissä.

cof

Lauantaina oli sitten kisojen finaalipäivä sekä paljon muuta ohjelmaa. Monelle oppilaalle mieleen jäi itse kisailujen lisäksi varmasti mm. tubettajien soikkuu:n ja eeddspeaks!in vierailu tapahtumassa.

 

Tällä kertaa Särkiniemen koululle tuli kotiin tuomisiksi roppakaupalla kokemusta ja uusia ideoita, kun mitalisijat menivät tänä vuonna muualle. Onneksi samaan bussikyytiin mahtui kuitenkin menestystä, kun Pieksämäen Vehmaskylän Minionit-porukka voitti oman sarjansa Vex-IQ-robotiikassa!

 

Särkiniemen koulun osallistumista tämän vuoden Innokas-tapahtumaan oli tukemassa NewIcon-yritys, joka hankki joukkueellemme yhtenäiset tiimi-paidat sekä kustansi ruokailuja reissussa, iso kiitos siitä!

 

Oheisesta linkistä löydät esittelyvideot Freestyleen ja yhteen x-sumorobottiin sekä Team X- joukkueen alkeistanssin kisaesityksen:

 

https://peda.net/kuopio/p/sarkiniemi/luokkien-sivut/4a/i2

 

Aurinkoista kesää toivotellen,

Juho Laitinen

Särkiniemen koulu

 

 

 

Jätä kommentti