Tietokonepelejä koulussa???

Meidän kolmannen luokan oppilaat ovat ottaneet rohkeasti hiiren käteen ja sukeltaneet peliohjelmoinnin saloihin. Joku saattaisi vaikka tokaista, että voiko turhempaan aikaa enää koulussa käyttää. Me vastaamme, että kyllä vastaan voisi jokunen turhempikin asia tulla.

Peliohjelmointi antaa oppilaille paljonkin eväitä. Ohjelmointi on ensinnäkin loistava motivointikeino monelle oppilaalle. Lisäksi kyseisen ohjelman avulla oppii melkoisen salakavalasti englantia. Koska oppilaat joutuvat käsikirjoittamaan pelin, tulee siinä samalla harjoiteltua tarinan juonta ja hyvän ja huonon käsikirjoituksen piirteitä. Samalla kehittyy päättelykyky ja syy-seurasuhteiden havainnointi; eräänlaista nykyajan shakkia siis. Nokkelasti tehdyn pelin avulla oppilaat voivat vaikkapa harjoitella sanaluokkia.

Pääpiirteissään ohjelmointityökalu on samantyyppinen kuin Lego-ohjelmointi. Tällä hetkellä oppilaat ovat harjoitelleet ohjelmointia ja ehkä jatkossa opettavat muita koulun oppilaita ohjelmoimaan omia pelejä.

Ja ilmainen ohjelmahan löytyy seuraavan linkin takaa: linkki. Pelit voidaan ohjelmoida tietokoneella, mutta niitä voi myös pelata Xbox360 -konsolilla.

Terkuin Marko Koulumestarista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s